Wat is ACT?

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Het is een concrete vorm van coachen, gebaseerd op zes zuilen: mindfulness, defusie, waarden, toegewijde actie, acceptatie & bereidheid en het zelf.

Deze zuilen zijn ingangen van waaruit je een probleem of uitdaging aan kunt pakken. Zo helpt defusie om los te komen van onwerkbare gedachten. Door acceptatie hoef je niet langer te vechten, maar nodig je lastige gevoelens juist uit, ze mogen er zijn. Het beoefenen van mindfulness leert je om meer en meer in het moment te zijn en om gedachten te laten voor wat ze zijn: gedachten. Waarden is een belangrijke zuil: Wat zijn jouw kernwaarden? Hoe richt je je leven in zodat het voor jou waardevol is?

Bij al deze zuilen horen praktische oefeningen, tijdens een ACT-coachingstraject leert de coachee van mij nieuwe vaardigheden, waarmee hij/zij/x aan de slag kan. Heel concreet, niet zweverig, maar wel resultaatgericht. Samen verkennen we het probleem of de uitdaging, en stellen we doelen op die je met het traject wilt bereiken.

ACT is een praktische en concrete methode om met belemmerende gedachten en negatieve emoties om te gaan. En het werkt!

Lijkt je dit wat? Spreekt het je aan? Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt maximaal 30 minuten en is gratis. Als we een match hebben, spreken we het vervolg af, het aantal sessies en de frequentie.  Zet de eerste stap en neem vrijblijvend contact op!